Nordsjællands Politi: Nyt fra Vedbæk - onsdag den 15. juli

dato

Vedbæk er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Mistænkeligt forhold, Gentofte

Klokken 07.43 anmeldte en forbipasserende borger, at der ved Hundesømosen lå en buket blomster på jorden, ligesom der var nogle fodspor fra blomsterne, der ledte ned til vandet. Den forbipasserende frygtede derfor, at en person havde gjort skade på sig selv, hvorfor han kontaktede politiet.

Politi og beredskab blev sendt til området, hvor blandt andet politiets hunde samt en drone undersøgte forholdene nærmere, men da der blev kigget nærmere på fodsporene, kunne det konstateres, at de også ledte væk fra vandet igen. Da der samtidig ikke blev fundet andre spor, der kunne indikere, at der var sket nogen noget, forlod myndighederne stedet igen klokken 09.46. 

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 09.25 kontaktede personalet fra Rema1000 politiet og fortalte, at de stod med en kvinde, der ikke måtte komme i supermarkedet mere, da hun før havde gjort sig til butikstyv i forretningen. Nu var hun der dog igen, og nok engang havde hun forsøgt at stjæle fra butikken. Da personalet henvendte sig til kvinden, blev hun aggressiv, hvorfor politiet blev tilkaldt, men da den tilkaldte patrulje ankom, var der faldet ro over gemytterne. Butikstyven, en 46-årig kvinde fra Hillerød, blev sigtet for at have forsøgt at stjæle vare for 128 kroner, hvorefter hun blev bortvist fra stedet.

 

Forsøg på indbrud, Hellerup

Klokken 09.48 blev det anmeldt fra en frisørsalon på Strandvejen, at der imellem mandag klokken 18.15 og tirsdag klokken 09.48 havde været indbrud, idet døren var blevet opbrudt. Det var på tidspunktet for anmeldelsen ikke blevet opgjort, om der var blevet stjålet noget.

 

Tyveri fra personbil, Liseleje

Klokken 11.26 blev det anmeldt fra Liseleje Strand, at der imellem klokken 11.00 og 11.10 var blevet stjålet en Gucci-taske inklusive indhold fra en bil holdende nær stranden. Tyven(e) var kommet ind i bilen ved at knuse den lille trekantede rude i bilen.

 

Forsøg på tyveri, Frederikssund

Klokken 14.32 indløb der en anmeldelse om, at de på en byggeplads på A C Hansensvej havde overrasket en mand, der var i færd med at stjæle værktøj.

En patrulje blev stedet, hvor en 37-årig mand fra København blev sigtet for forsøg på tyveri.

 

Butikstyveri, Lyngby

Klokken 14.39 blev det anmeldt fra personalet i Føtex, at de havde pågrebet to 13-årige drenge, der havde forsøgt at stjæle tre alkopops.

På grund af drengenes unge alder blev en patrulje sendt til stedet, hvor det blev til en snak med drengene, ligesom de relevante voksne samt de relevante myndigheder blev underrettet om hændelsen.

 

Mistænkeligt forhold, Vedbæk

Klokken 14.54 anmeldte en beboer fra Gøngetoften, at hun en halv time forinden havde haft uopfordret besøg af en udenlandsk engelsktalende håndværker kørende i en hvid personbil. Håndværkeren havde tilbudt at rense kvindens bopæls tag, men hun havde afvist tilbuddet, hvorefter han var fortsat med uopfordret at banke på døre i området for at tilbyde sine ydelser. 

Nordsjællands Politi anbefaler, at man takker nej til uopfordrede tilbud fra omrejsende håndværkere. I stedet bør man:
• Holde sig fra at bruge deres ydelser. Hvis nogen uopfordret banker på ens dør og forsøger at sælge noget, skal man:
Afvise dem
Hvis muligt notere et signalement af personerne og den bil, de er ankommet i
Ringe 1-1-4 og anmelde det.

Laver man alligevel en aftale med håndværkerne, og arbejdet ikke lever op til det aftalte, så er der ikke længere tale om en opgave for politiet, selv om håndværkerne har henvendt sig ulovligt. Der er derimod tale om et såkaldt civilt søgsmål, hvor køber selv skal trække dem i retten. Dét plejer dog at være svært, fordi håndværkerne ofte efterfølgende ikke er til at opstøve - sig derfor blot nej tak til deres tilbud helt fra begyndelsen.  

 

Brand i hegn efter brug af ukrudtsbrænder, Rungsted Kyst

Klokken 15.18 indløb der anmeldelse om, at der var brand i et hegn på Engvej. En patrulje kørte til stedet, hvor de konstaterede, at der branden var opstået som følge af brug af ukrudtsbrænder. Den 52-årige mand, som havde brugt ukrudtsbrænderen, blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

Uhensigtsmæssig kørsel, Hillerød

Det blev klokken 16.29 anmeldt, at en bilist på Isterødvejen kørte med chikanerende adfærd og lå tæt bag ved andre biler og pressede dem, ligesom bilisten ifølge anmeldelsen også havde foretaget en håndbremsemanøvre i en rundkørsel nærved. En patrulje kørte til stedet, hvor de fik kontakt til føreren af bilen. Det kunne ikke med sikkerhed konstateres, at færdselsloven var blevet overtrådt, men føreren af bilen blev kraftigt formanet om sin kørestil af patruljen.

 

Hærværk, Dronningmølle

Klokken 16.51 blev det anmeldt, at en Opel, som holdt parkeret på Dronningmølle Camping mandag mellem klokken 14.00 og 19.00, var blevet udsat for hærværk, idet der var ridset bogstaver og cirkler på den. 

Også andre biler var blevet udsat for hærværk på stedet i samme tidsrum, og detaljer derom kan findes i uddraget af døgnrapporten fra den 13. – 14. juli 2020.

 

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 17.56 blev to 17-årige unge mænd standset, idet de var set stjæle to pastasalater fra Føtex i Lyngby Storcenter. Grundet de to formodede butikstyves unge alder kørte en patrulje til stedet, hvor de sigtede de to unge mænd, den ene fra Søborg og den anden fra Bagsværd, for butikstyveri, ligesom deres forældre og de sociale myndigheder også blev kontaktet.

 

Indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet, Frederikssund

Tirsdag aften var Nordsjællands Politi til stede flere steder i Frederikssund som led i en indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet. I den forbindelse blev flere personer visiteret, men glædeligvis blev ingen fundet i besiddelse af euforiserende stoffer. 

 

Sigtet for besiddelse af stoffer, Helsingør

På skolen ved Rønnebær Alle traf en patrulje klokken 19.20 tre unge mennesker ved et bord/bænkesæt. Den ene, en 18-årig ung mand fra Helsingør, blev her fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

 

Narkokørsel, Frederikssund

I forbindelse med en målrettet færdselsindsats blev en 31-årig mandlig bilist fra Rudkøbing standset på Kronprins Frederiks Bro klokken 20.25. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af amfetamin. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Passageren i bilen, en 31-årig mand uden kendt adresse, blev ved visitation fundet i besiddelse af amfetamin, hvilket han modtog en sigtelse for.

Der blev efterfølgende udtaget en blodprøve fra den 31-årige fører, der nu afventes svar på for at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

 

Uro ved station, Frederikssund

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 23.04, havde en gruppe personer taget ophold i nogle cykelskure på Frederikssund Station, hvor de smadrede cykelhjelme og diverse andre ting. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf fire unge mennesker, men det kunne ikke konstateres, at der skulle være ødelagt noget på stedet. Patruljen fik en snak med de fire unge mennesker, ligesom deres generalia blev registreret. 

 

Indbrud på skole, Værløse

På Egeskolen blev det klokken 00.57 konstateret, at der havde været indbrud, idet et vindue var blevet opbrudt, formentlig med koben. Tre unge mænd var i den forbindelse blevet set løbe fra stedet. På skolen var et computerskab opbrudt, og et på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt antal bærbare computere blev stjålet.

De tre personer, som blev set løbe fra stedet, beskrives som:

A: mand, mellemøstlig af udseende, 15-20 år, ca. 175 cm, brun i huden med mellemlangt sort hår. Iført stribet trøje/jakke og medbragte rygsæk. Talte dansk.

 

B: mand, dansk af udseende, 180-190 cm med lyst hår. Iført shorts.

 

C: mand og derudover ikke yderligere oplysninger om signalement.

 

Kørte bil i frakendelsestiden, Hillerød

En 22-årig kvindelig bilist fra Assens-området blev klokken 01.55 standset af en patrulje på Roskildevej. Her kunne hun på forespørgsel ikke fremvise et gyldigt kørekort, idet hun var frakendt førerretten, og hun blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Indbrud i kiosk, Hørsholm

Klokken 03.00 var der indbrud i kiosken ved Ådalsparkcenteret. Her opbrød ukendte gerningsmænd skydedørene ind til centret, hvorefter de kastede en flise gennem ruden ind til kiosken. Fra stedet blev der stjålet et mindre beløb i kontanter samt flere pakker rulletobak.

 

Indbrud på tankstation, Allerød

To gerningsmænd skaffede sig klokken 03.39 adgang til Circle K på Gl. Lyngevej ved at opbryde hovedindgangens to skydedøre med koben. Her tiltvang de sig adgang og stjal en mønthåndteringsenhed, inden de igen forlod stedet. En patrulje blev sendt til stedet og kiggede undervejs efter de to gerningsmænd, som dog ikke længere var at finde i området.

Ud fra overvågningsmateriale beskrives de to gerningsmænd som: 

A: mand, almindelig af bygning. Iført sort North Face-jakke, mørkeblå cowboybukser, sort bælte og grå havehandsker. Medbragte sort Hummel-taske med hvidt Hummel-logo og med en rød OK Benzin-reklame på den ene ende.

 

B: mand, kraftig af bygning. Yderligere kendetegn: tatovering på lænden/nederste del af ryggen. Iført sort jakke, Adidas-bukser, stribede grå boksershorts samt sorte sko med hvid sål og hvid skrift på hælen. 

 

Kilde: Nordsjællands Politi