To fængslet for en lang række indbrud

Profilbillede

Efter målrettet og intensivt efterforskningsarbejde kunne Nordsjællands Politi mandag aften anholde to mænd, som er mistænkt for at stå bag flere end 20 indbrud. De to mænd er blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Skarpe overvågningsbilleder har medvirket til at lede Nordsjællands Politi på sporet af to mænd, som mistænkes for at stå bag flere end 20 indbrud i blandt andet Charlottenlund, Rungsted og Vedbæk. Indbrud, hvor der blandt andet er blevet stjålet meget kostbare ure.

 

De to mænd, som er henholdsvis 45 og 46 år gamle, blev anholdt mandag aften i en aktion sammen med Københavns Politi. Tirsdag aften blev de to fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Lyngby, som varetægtsfængslede dem i tre uger.

 

”Vi har haft en intensiv og målrettet efterforskning mod de to gennem et stykke tid. Og vi er blevet hjulpet rigtig godt på vej af gode overvågningsbilleder fra de boliger, hvor der har været indbrud. De har betydet, at vi har kunnet koble de mistænkte med de forskellige gerningssteder,” siger politikommissær Janni Findorf, leder af indbrudssektionen i Nordsjællands Politi.

 

Anholdelserne sker tæt på juleperioden, hvor Nordsjællands Politi yderligere styrker indsatsen mod indbrudstyvene.

 

”Vi har altid stort fokus på at nedbringe antallet af indbrud, og vi har gennem længere tid set en meget positiv udvikling. Desværre er julen en periode, hvor der traditionelt sker flere indbrud. Derfor sætter vi ind med flere målrettede indsatser henover julen,” siger Janni Findorf.

 

Politiets skærpede fokus består blandt andet i øget patruljering med både civile og uniformerede betjente. Overvågning af kendte indbrudstyve, fokus på indbruds hot-spots, tæt samarbejde med kommuner og grundejerforeninger, samt en øget kontakt med internationale samarbejdspartnere.

 

”Vi er meget afhængige af den hjælp, vi får fra borgerne. Så hvis man for eksempel på en aftentur ser noget, som virker mistænkeligt og unormalt, så skal man ringe til politiet på 114. De bedste tyverialarmer er nemlig årvågne naboer,” siger Janni Findorf. 

Men man kan selv gøre sit til, at indbrudstyvene holder sig væk.

 

Få huset til at se ud som om, der er nogle hjemme. Lad for eksempel noget opvask stå, lad det dagligdags rod ligge, og undlad for eksempel redde sengene.

 

Selv om elpriserne er på himmelflugt for tiden, så anbefales det alligevel, at der i perioder bliver tændt lys i og omkring boligen, når mørket falder på. Det gøres lettest ved brug af tænd-og-sluk ure, og kan få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Det gør det samtidig svært for tyven at skjule sig. Erfaringen viser, at indbrudstyvene er mere tilbøjelige til at holde sig fra et hus, hvor det ser ud som om, der er nogen hjemme. 

 

Aftal med naboen, at vedkommende holder øje med dit hus og sørger for at lægge en skraldepose i skraldespanden, tømmer postkassen og eventuelt parkerer sin bil i din ellers tomme indkørsel.

 

Lås skuret med haveredskaber, værktøj og stiger så tyven ikke kan bruge dem til at bryde ind i din, eller naboens, bolig.

 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi